Heeft u vragen?

Bel: +31 (0)79 36 25 666

Mijn aanvraag

< Terug naar het overzicht

Rubber keypads

Bent u op zoek naar een rubber keypad voor uw project? Wij leveren rubber keypads in vele uitvoeringsvormen, functionaliteiten en designs. Over de kwaliteit hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze keypads voldoen aan de hoogste industriële eisen ten aanzien van kwaliteit en gebruik. De mogelijkheden voor tactiele feedback (het gevoel van de toetsen) zijn ruim. Lees snel verder voor de verschillende mogelijkheden om te kijken welke het beste bij u past, of neem direct contact met ons op voor een persoonlijk advies.  

Wat zijn rubber keypads? 

Onder rubber keypads (ook wel siliconen rubber toetsenborden) verstaan we drukknoppen of toetsenborden voor de bediening van apparaten of machines. De techniek van rubber keypads is vooral bekend van huishoudelijke apparaten; denk bijvoorbeeld aan afstandsbedieningen, rekenmachines, elektrisch gereedschap en alarminstallaties.

Maar rubber keypads lenen zich ook uitstekend voor professionele toepassingen. De toetsen van de keypads zorgen voor een schakeling op de onderliggende printplaat door geleidend materiaal onder de toetsen of door de activering van micro switches. Rubber keypads worden geproduceerd in een mal. Rubber keypads worden gekenmerkt door een hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur. 

Voorbeelden

     

 

Wat zijn de mogelijkheden bij het ontwerp van een keypad? 

Rubber keypads kennen vele uitvoeringsvormen, van een simpele bediening met 1 of 2 knoppen tot complete keyboards met tientallen toetsen. Daarbij kan de gewenste slag (hoeveel beweegt de knop) en drukkracht zelfs per toets in het ontwerp worden gedefinieerd. De toetsen kunnen veel verschillende vormen hebben; ook kan bijvoorbeeld een toggle functie worden geïntegreerd.

Het materiaal wordt op kleur gemaakt en kan ook translucent zijn in gevallen waar achtergrondverlichting gewenst is. Symbolen, cijfers en letters worden desgewenst op de toetsen via een opdruk of in reliëf aangebracht. Optionele coatings verzorgen extra bescherming en een andere look & feel. Tenslotte zijn er afgeleide varianten zoals een rubber keypad met hardcaps (kunststof kapjes die op de toetsen worden geklikt) of keypadfolies, die de voordelen van membraanschakelaars en keypads combineren.  

En de kosten van deze maatwerkoplossing? Die vallen behoorlijk mee. Er zijn initiële kosten voor de mal en eventuele opties (bijv. tools t.b.v. een opdruk en maskers voor coating). Maar is de mal eenmaal gereed, dan zijn de stuksprijzen aantrekkelijk, ook bij kleinere series.

Algemene mogelijkheden in het keypad ontwerp in detail

Keypads kunnen in één of meerdere kleuren gemaakt worden. Meerdere kleuren kunnen in één (single-shot) of twee productiegangen (dual-shot) gemaakt worden.De opdruk van de toetsen geschiedt in positief of negatief beeld, met matte of glanzende finish.

 

De keypads kunnen worden afgewerkt met een transparante, matte of glanzende coating, waardoor ook de slijtvastheid van de opdruk wordt geoptimaliseerd. Deze coating is zeer dun en beïnvloedt niet het gevoel van de rubber toetsen. De coating draagt ook bij aan een soepele geleiding van de toetsen in de behuizing.

 

Ook is het mogelijk een epoxy coating in druppelvorm op het bovenste vlak van de toetsen aan te brengen. De bovenzijde wordt daardoor bolvormig. Deze glanzende coating is extreem slijtvast en het geeft een harder gevoel aan de toetsen.

 

Een bijzondere mogelijkheid voor de opdruk is 'night design'. Het gehele keypad wordt van een niet-lichtdoorlatende coating voorzien. D.m.v. laser-etsen worden de gewenste symbolen uit de coating 'gesneden'.  Achtergrondverlichting zorgt ervoor dat de functie/betekenis van de toets ook in het donker goed zichtbaar is.

 

De keypads worden aan de onderzijde voorzien van contactmateriaal: veelal pillen van koolstof of geleidende inkt,  eventueel ook metalen pillen in bijzondere toepassingen. De contactvlakken op de onderliggende printplaat moeten geleidend zijn en beschermd tegen corrosie (vergulde contactvlakken hebben de voorkeur). Het is overigens ook mogelijk via een keypad microschakelaars te bedienen.

 

Wenst u toch een zeer 'hard' gevoel van de toetsen? U kunt een rubber keypad combineren met losneembare kunststof hardcaps op de toetsen. De aanloopkosten van een dergelijke oplossing zijn echter wel hoger. Het is ook mogelijk om dit in één geïntegreerd eindproduct te realiseren.

 

 

Waarom een keypad bij Comdes? 

Met een geschiedenis van bijna 50 jaar is Comdes een vertrouwde distributeur van elektronische componenten. Vanaf onze start streven we naar toewijding, betrouwbaarheid en klantspecifieke oplossingen. Ons doel is om u te ontzorgen, of het nu gaat om de ontwikkelingsfase of de productie van uw eindproducten. Comdes biedt uitgebreide ondersteuning in het ontwikkelingstraject. Al onze keypads voldoen aan de hoogste industriële eisen ten aanzien van kwaliteit en gebruik.

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. U kunt ook direct ons assortiment met mogelijkheden voor toetsenborden bekijken om het product te vinden dat naadloos aansluit op uw behoeften. 

 

Beschikbaarheid: Op voorraad

Offerte voor meerdere aantallen? Vul meerdere aantallen in.

* Verplichte velden