hammond

 

Hammond: 1551-serie miniatuurbehuizingen verder uitgebreid, ook voor sensoren.

 

Hammond heeft nog niet zo lang geleden de nieuwste versies van de 1551 miniatuur plastic behuizingen gelanceerd: de 1551V miniatuur geventileerde sensorbehuizingen. De geventileerde behuizingen zijn ontworpen om sensoren en kleine subsystemen te huisvesten die in de productieomgeving worden geïnstalleerd, en de respons van de markt is zeer positief geweest. Eén van de belangrijkste kenmerken is de snap-fit sluiting die herhaalde opening en sluiting zonder gereedschap mogelijk maakt en ook de interne ruimte voor PCB's maximaliseert door schroefbevestigingen te elimineren om het deksel aan de basis te bevestigen. Ze zijn voorzien van ventilatiesleuven op alle vier de verticale vlakken van de bovenzijde, en wandmontagesleuven en een 15 mm kabeluitslag in de afdekplaten aan de onderzijde.

Hammond heeft nu deze 1551-familie verder uitgebreid met eenvoudige, niet-geventileerde afdekversies van de vierkante en rechthoekige behuizingen en men heeft ook drie ronde versies geïntroduceerd, verkrijgbaar in zowel geventileerde als gesloten uitvoering. In veel toepassingen is het binnendringen van lucht en vocht in de behuizing schadelijk voor de betrouwbaarheid van de elektronica; de nieuwe plain cover-versies bieden een betere bescherming tegen stof, vuil en vocht dan de geventileerde versies, die zijn ontworpen voor het huisvesten van omgevingssensoren.

 Belangrijkste kenmerken

• De snap-fit sluiting maakt herhaaldelijk openen en sluiten mogelijk zonder gereedschap.

• Het interne gebied voor PCB's wordt gemaximaliseerd door de afwezigheid van montagepunten voor schroefbevestigingen.

• Vierkante en rechthoekige uitvoeringen zijn 80 x 80, 60 x 60, 40 x 40 en 80 x 40mm, allemaal 20mm hoog.

• Maximale PCB-afmetingen zijn respectievelijk 74 x 74, 54 x 54, 34 x 34 en 74 x 34 mm.

• Ronde versies hebben een diameter van 45, 60 en 80 mm, wederom alle 20 mm hoog.

• Maximale PCB-maten zijn respectievelijk rond 39, 54 en 73,50 mm.

• Alle versies beschikbaar in geventileerde en gesloten uitvoeringen.

• Alle uitvoeringen zijn uitgevoerd in zwart, grijs en wit ABS, UL94-HB.

• Alle afdekplaten (onderzijde) zijn voorzien van wandmontagesleuven, een centrale kabeluitslag met een diameter van 15 mm en 4 mm hoge PCB stand-offs.