Heeft u vragen?

Bel: +31 (0)79 36 25 666

Mijn aanvraag

< Terug naar het overzicht

Membraanschakelaars

Frontfolies en membraanschakelaars worden in tal van producten als bedieningselement ingezet. In samenwerking met het LC Elektronik, Joesmen en Battocchio biedt Comdes het volledig spectrum: van decoratieve folies, tot folies voor microswitches (kortewegschakelaars) en complete membraanschakelaars.

Voorbeelden

     

De hoogwaardige producten kenmerken zich door een scala van uitvoeringen: speciale toetsvormen, reliëf, EMC-voorzieningen etc. En uiteraard uitgebreide grafische mogelijkheden. LC Elektronik onderscheidt zich door een scherpe prijsstelling en bescheiden aanloopkosten.

De producten worden uit meerdere lagen opgebouwd. De zichtzijde ('graphic overlay') bestaat altijd uit een transparante laag die aan de achterzijde bedrukt waardoor er een zeer slijtvast geheel ontstaat: als basismateriaal voor deze laag wordt, afhankelijk van de toepassing en de gewenste uitvoering, een folie van polycarbonaat of polyester gebruikt. De onderste laag is in de regel zelfklevend.

Voorbeelden van de opbouw

     

frontfolie met PCB &
microswitches

 

membraanschakelaar
4 lagen

 

membraanschakelaar
met metal domes

 

membraanschakelaar
met LED's & EMC-laag

Bij de membraanschakelaars worden daartussen een laag met de elektrische schakeling, één of meer spacers en eventueel een EMC-laag aangebracht. Ook LED’s kunnen in het folie geïntegreerd worden. De toetsen kunnen met een stempel gevormd worden ('embossing'): de positie van de toetsen wordt daardoor voor de gebruiker beter herkenbaar.

En in combinatie met de toepassing van metal domes ontstaat ook een goede en duurzame tactiele terugkoppeling.

Onze productspecialisten bieden volledige ontwerpondersteuning in het ontwikkelingstraject van uw product: van grafisch conceptontwerp tot de technische uitwerking. Voor een offerteaanvraag kunt u gebruik maken van onderstaand aanvraagformulier.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Offerte voor meerdere aantallen? Vul meerdere aantallen in.

* Verplichte velden