Heeft u vragen?

Bel: +31 (0)79 36 25 666

Mijn aanvraag

< Terug naar het overzicht

Rubber keypads

Rubber schakelaars en keypads werden oorspronkelijk ontwikkeld voor de elektronica-industrie om tegemoet te komen aan de behoefte aan goedkope mechanische schakelaars. De keypads zijn aantrekkelijk omdat ze zowel visueel als gevoelsmatig lijken op traditionele drukknoppen, maar niet de daarbij behorende nadelen kennen. Sinds de introductie zijn rubber keypads en schakelaars zeer populair en alom geaccepteerd als gevolg van hun betrouwbaarheid, lange levensduur en uitstekende tactiele eigenschappen.Voorbeelden

     

 

Comdes biedt uitgebreide ondersteuning in het ontwikkelingstraject. Al onze keypads voldoen aan de hoogste industriële eisen ten aanzien van kwaliteit en gebruik.

De keypads worden vervaardigd met behulp van een mal. Matten van siliconen rubber worden in de mal gelegd, waarna de beide schaaldelen worden samengeperst.

En de kosten van een maatwerkoplossing? Die vallen behoorlijk mee. Natuurlijk, de aanloopkosten zijn redelijk hoog: al snel zo'n 4.000-8.000 euro. Maar is de mal eenmaal gereed, dan is de stuksprijs veelal een kwestie van 'euro-dubbeltjes'.

 

Algemene mogelijkheden in het keypad ontwerp

Keypads kunnen in één of meerdere kleuren gemaakt worden. Meerdere kleuren kunnen in één (dual-shot) of twee productiegangen gemaakt worden.De opdruk van de toetsen geschiedt in positief of negatief beeld, met matte of glanzende finish.  
De keypads kunnen worden afgewerkt met een transparante, matte of glanzende coating, waardoor de slijtvastheid van de opdruk aanzienlijk verbeterd. Deze coating is zeer dun en beïnvloedt niet het gevoel van de rubber toetsen. De coating draagt ook bij aan een soepele geleiding van de toetsen in de behuizing.  
Ook is het mogelijk een epoxy coating in druppelvorm op het bovenste vlak van de toetsen aan te brengen. De bovenzijde wordt daardoor bolvormig. Deze glanzende coating is extreem slijtvast en het geeft een harder gevoel aan de toetsen.  
Een bijzondere mogelijkheid voor de opdruk is 'night design'. Het gehele keypad wordt van een niet-lichtdoorlatende coating voorzien. D.m.v. laser-etsen worden de gewenste symbolen uit de coating 'gesneden'.  Achtergrondverlichting zorgt ervoor dat de toetsfunctie ook in het donker goed zichtbaar is.  
De keypads worden aan de onderzijde voorzien van contactmateriaal: pillen van koolstof, plaatstaal, zilver of goud, of eventueel een geleidende inkt. De contactvlakken op de onderliggende printplaat moeten verguld zijn. Het is overigens ook mogelijk via een keypad microschakelaars te bedienen.  
Wenst u toch een zeer 'hard' gevoel van de toetsen? U kunt een rubber keypad combineren met losneembare kunststof hardcaps op de toetsen. De aanloopkosten van een dergelijke oplossing zijn echter wel hoger. Het is ook mogelijk om dit in één geïntegreerd eindproduct te realiseren.  

 

 

Beschikbaarheid: Op voorraad

Offerte voor meerdere aantallen? Vul meerdere aantallen in.

* Verplichte velden