Heeft u vragen?

Bel: +31 (0)79 36 25 666

Mijn aanvraag

< Terug naar het overzicht

Algra Dynasense resistieve toetsenborden

Ontworpen voor zware buitentoepassingen

De resistieve invoertechnologie van DYNASENSE is ongelooflijk robuust en vereist geen ingewikkelde elektronische interface. Het discrete membraantoetsenbord is ontworpen om het 'feather touch'-gevoel van capacitieve aanraakschakelaars te creëren tegen een fractie van de kosten.

Met behulp van gepatenteerde innovatieve geleidende inkttechnologie met nanodeeltjes, stelt DYNASENSE ontwerpers in staat om gebruikersinterfaces te creëren met plastic overlay-materialen met een dikte van 0,15 tot 0,75 mm. DYNASENSE zorgt voor een zeer strakke en naadloze constructie en heeft bijna geen mechanische beweging. De maximale doorbuiging ligt tussen 30 en 50 µm. Als gevolg hiervan kan de levensduur meer dan 5 miljoen schakelcycli bedragen, afhankelijk van het gekozen overlay-materiaal.

Het schakelconcept wordt in principe nagebootst door het verlagen van de elektrische weerstand, zoals bij een traditionele membraanschakelaar. Het is daarom eenvoudig te integreren en kan worden gebruikt met hardwareplatforms van bestaande membranen; er zijn geen speciale geïntegreerde schakelingen of controllerchips nodig.

Ondanks zijn eenvoud is DYNASENSE de enige technologie die een breed bedrijfstemperatuurbereik biedt van -40 °C tot +100 °C dankzij de speciale op grafeen gebaseerde nano-koolstofinktformule die een stabiele schakelweerstand vertoont bij thermische schommelingen. Deze toetsenborden zijn volledig functioneel wanneer ze worden bediend met handschoenen of andere niet-metalen actuatoren. Ze zijn ideaal voor medische en industriële omgevingen of zelfs voor zware buitenomgevingen, waar de veiligheid vereist dat werknemers handbescherming dragen.

'DYNASENSE resistieve invoertechnologie is ongelooflijk robuust en vereist geen ingewikkelde elektronische interface.'

Hoe de DYNASENSE-technologie werkt:

  1. De kracht die op de overlay wordt uitgeoefend, wordt via een zeer dunne afstandhouder overgebracht op het krachtgevoelige weerstandsmateriaal.
  2. Dit veroorzaakt een daling van de elektrische weerstand, die wordt gedetecteerd door de elektronica die op het membraancircuit is aangesloten, vergelijkbaar met hoe traditionele membraanschakelaars worden geïntegreerd in de regelaar.

 

Voordelen:

  • Vandaal bestendig; overlays tot 0,75 mm dikte
  • Kan worden bediend zonder contact met de menselijke huid/gehandschoende bediening
  • Gemakkelijk geaccepteerd door gebruiker; continue scroll-actie die een lage bedieningskracht vereist
  • Geen controllerchips of firmwareprogrammering vereist met naadloze integratie in bestaande platforms tegen lagere kosten dan capacitieve switches
  • Betrouwbaar en duurzaam voor veeleisende omgevingen: bestand tegen vocht en EMI

‘DYNASENSE is de enige technologie die een brede bedrijfstemperatuur biedt van –40°C tot +100°C.’

Beschikbaarheid: Op voorraad

Offerte voor meerdere aantallen? Vul meerdere aantallen in.

* Verplichte velden