Heeft u vragen?

Bel: +31 (0)79 36 25 666

Mijn aanvraag

< Terug naar het overzicht

Algra Dynaforce 'touch on metal' toetsenborden

De ideale touch bediening voor metalen voorpanelen

We zijn er inmiddels wel aan gewend om met touch bedieningen functies te activeren. De Algra Group’s DYNAFORCE maakt het mogelijk om touch functionaliteit toe te passen op metaal, hout, of andere exotische materialen als keramiek. Een subtiele aanraking van de knoppen creëert een kleine vervorming in de behuizing laag, welke aangestuurd wordt door een sensor netwerk van rekstrookjes, gekoppeld aan intelligente software om de aanraakpositie te bepalen en de knop te activeren.

Touch activatie is gemakkelijker dan ooit, met dank aan rekstrookjes technologie. Zelfs harde, robuuste materialen kunnen gebruikt worden als voorpanelen. De mechanische vervorming die veroorzaakt wordt door een subtiele aanraking is alles wat nodig is om een functie in werking te zetten. Metalen tot 1.2mm dik kunnen zonder probleem gebruikt worden. Met dank aan DYNAFORCE, behoren uitstekende knopjes tot het verleden. Het systeem bevat geen bewegende onderdelen. Het bedieningspaneel is waterbestendig, robuust, duurzaam, naadloos en authentiek.    

DYNAFORCE sensoren zijn ongelofelijk gevoelig en tegelijk bestand tegen storingen, zegt Dieter Matter, CEO, Algra Group. Elke knop is verbonden met een rekstrook sensor op een PCB. Een netwerk van sensors detecteert de kleinste mechanische vervormingen en filtert storende signalen door middel van intelligente evaluatie. Typische toepassingsgebieden zijn huishoudelijke producten, industrie en buiten apparaten met speciaal esthetisch design en producten die zeer robuust en waterproof moeten zijn.

 

Diagram van gemiddelde knop activatie

De evaluatieve electronica meet de verandering in weerstand van alle knoppen. De beoordelende software houdt rekening met factoren als beweging, temperatuur en de verhouding tussen signalen van de knoppen. Afhankelijk van de indeling van de knoppen, het materiaal en de afmetingen van het voorpaneel wordt er een verschillend signaal patroon afgegeven om de knop stabiel te bepalen.

Verschillende functies met één knop

DYNAFORCE is een kracht sensor – het meet de kracht die wordt uitgeoefend op een knop. Een lichte, gevoelige aanraking kan duidelijk worden onderscheiden van een harde, stevige aanraking. Dit kan gebruikt worden om te wisselen tussen verschillende functies, bijvoorbeeld om soepel de sterkte van een lamp te regelen: Harde aanraking – licht gaat helemaal aan; zachte aanraking – licht gaat naar 50% helderheid

Voelbare terugkoppeling door vibratiemotor

Het is heel gemakkelijk om zichtbare terugkoppeling te implementeren door middel van een LED of display en een geluidstoon kan toegepast worden als auditieve feedback. Daarbij genereert de geïntegreerde vibratiemotor voelbare terugkoppeling, wat wisselend aanvoelt afhankelijk van het gebruikte materiaal. De mogelijkheden kunnen naar wens worden gecombineerd.

Voordelen van de DYNAFORCE input technologie:

 • Het bedieningspaneel is gemaakt van een geïntegreerde metalen aanraakbare laag.
 • Bediening is even gevoelig met of zonder handschoen.
 • Kan op volledige capaciteit gebruikt worden in vochtige omstandigheden.
 • Het gebruik van een metalen voorpaneel beschermt tegen vandalisme.
 • De knop gevoeligheid kan ingesteld worden vanaf 50g.
 • Temperatuur gebied van –40°C to +85°C
 • Geen bewegende onderdelen en slijtage
 • Gemakkelijke assemblage met dubbelzijdig tape.
 • De knop plaatsing is, rekening houdend met de minimum afstand, vrij te kiezen.
 • Geen restrictie in duurzaamheid signalen
 • Visuele, auditieve en voelbare knop feedback kan waar nodig gecombineerd worden

Materialen Materiaal dikte op maximale gevoeligheid
Kunststof: 1.0–2.0 mm
Aluminium: 0.3–1.2 mm
Roestvrij staal: 0.3–1.0 mm
Glas: 0.5–1.0 mm


 

Technische data
Gebruikstemperatuur / opslagtemperatuur: –40°C tot +85°C / –40°C tot +85°C
Input voltage: 3.3 V (gemiddeld)
Vermogen verbruik: 600 μA/knop
IP beschermingsklasse: alle IP klassen kunnen worden geïmplementeerd
Knop gevoeligheid: 50 g tot 1000 g variabel
Aantal activaties: > 10 miljoen
Minimale knop afstand (middelpunt tot middelpunt): 15–20 mm
Sensor afmeting: 2 x 7 mm

Beschikbaarheid: Op voorraad

Offerte voor meerdere aantallen? Vul meerdere aantallen in.

* Verplichte velden